پرش به محتوای اصلی

اخبار

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس:

از تمام ظرفیت های موجود برای پایداری ارتباطات در شرایط کرونا استفاده شد

از تمام ظرفیت های موجود برای پایداری ارتباطات در شرایط کرونا استفاده شد
مدیرکل ارتباطات و فناوی اطلاعات استان فارس در جلسه شورای فضای مجازی استان فارس با اشاره به اثرات شیوع کرونا بر بخش ارتباطات کشور گفت: کرونــا باعــث شــد کــه هــدف گــذاری خردادمــاه ســال 1400 در بخــش ارتباطات، در فروردین مــاه ســال 1399 محقــق شــود.
 

به گزارش روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس، مهرداد سهرابی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس در جلسه شورای فضای مجازی استان فارس که به ریاست عنایت اله رحیمی استاندار فارس برگزار شد، گزارشی در خصوص اقدامات صورت گرفته در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات استان جهت ادامه فعالیت‌های اداری، آموزشی، فرهنگی و کسب و کارهای متاثر از شیوع کرونا در استان ارایه کرد.

 

افزایش ظرفیت زیرساخت های ارتباطی استان به دو برابر

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس با اشاره به رشد دو برابری مصرف اینترنت در استان فارس در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و قبل از شیوع بیماری کرونا گفت: مصرف متوسط پهنای باند روزانه استان فارس در این مدت 750 Gbps بوده که در برخی روزها شاهد افزایش مصرف تا 900 Gbps نیز بودیم در صورتی که سال گذشته متوسط پهنای باند مصرفی روزانه استان 450 Gbps الی  500 Gbpsبود.

سهرابی رشد مصرف اینترنت در استان را بیانگر افزایش کاربردهای فناوری اطلاعات در زندگی روزمره مردم دانست و گفت: خوشبختانه زیرساخت های ارتباطات و فناوری در استان، پاسخگوی نیازها و درخواست های کاربران بود هر چند با شیوع بیماری کرونا و افزایش کاربردها بر بستر فضای مجازی در برخی ساعات خاص، بدلیل ایجاد ترافیک، نارضایتی هایی بدلیل کندی شبکه حاصل می شد که با افزایش ظرفیت زیرساخت های ارتباطی استان به دو برابر، مشکل فوق نیز برطرف شد.

وی با اشاره به اینکه زیرساخت های لازم برای برگزاری جلسات دستگاههای اجرایی به صورت غیر حضوری و ویدیو کنفرانس فراهم شده بود ولی به ندرت از این بستر ارتباطی استفاده می شد گفت: برگزاری جلسات سازمانی به صورت ارتباط از راه دور و ویدیو کنفرانس باعث افزایش بهره وری و کاهش آلودگی هوا، حفظ محیط زیست، صرفه جویی در وقت و زمان به ویژه برای مدیران و کاهش هزینه های جانبی می شود

 

رایگان شدن سایت های آموزشی دانشگاهها و سامانه شاد آموزش و پرورش

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس با بیان اینکه زیرساخت های مناسب ارتباطی نقش مهمی در ادامه فعالیت های آموزشی دارد، گفت: در سراسر کشور بسترهای مورد نیاز برای آموزش مجازی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فراهم شده است.

وی افزود: بر اساس تصمیم ستاد ملی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، مدارس و دانشگاه های بسیاری از استانهای کشور تعطیل شد و با طولانی شدن زمان تعطیلی، تصمیم در خصوص تعطیل نشدن آموزش گرفته شد و بنا شد آموزش از طریق شیوه‌های نوین ارتباطی ادامه یابد

سهرابی با اشاره به دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به اپراتورها جهت رفع مشکل کیفیت اینترنت که به دلیل افزایش ترافیک شبکه رخ داد در خصوص سایر تمهیدات در نظر گرفته شده برای این ایام گفت: ترافیک سایت های دانشگاه ها و مراکز آموزشی جهت آموزش مجازی دانشجویان و سامانه شاد آموزش و پرورش برای دانش آموزان رایگان شد و بسیاری از شرکت های حوزه فناوری اطلاعات کشور نیز شبکه توزیع محتوا و ابری خود را برای آپ ها و سایت های آموزشی تا پایان ویروس کرونا به صورت رایگان ارایه می دهند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس گفت: در حال حاضر مشکلی از بابت کیفیت اینترنت وجود ندارد و آموزش های مجازی به صورت سراسری تا زمان مناسب در سراسر کشور بدون وقفه ادامه دارد.

راه اندازی پورتال جامع کسب و کارهای اینترنتی جهت جلوگیری از تردد عموم مردم در زمان شیوع کرونا

مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس در خصوص کسب و کارهای اینترنتی گفت: هر چند قبل از شیوع بیماری کرونا برخی مشاغل و کسب و کارها بصورت اینترنتی در استان فعالیت داشتند، اما با توجه به دستور ستاد ملی و استانی مبارزه با بیماری کرونا مبنی بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی جهت تامین اقلام مصرفی شهروندان، اقدامات جدی در این زمینه صورت گرفت.

وی افزود: ماموریت راهبری این حوزه با توجه به شناخت اکوسیستم فاوای استان به اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان واگذار و مسوولیت اجرایی به سازمان نظام صنفی رایانه ای استان داده شد و نهایتاً با همکاری و مشارکت اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، استانداری فارس و همچنین صدا و سیمای مرکز استان موفق به راه اندازی و افتتاح پورتال جامع کسب و کارهای اینترنتی استان فارس به نشانی farsb.ir شدیم و در این پورتال فروشگاه ها و پلتفرم های فروشنده کالا و خدمات مشخص، معرفی و فعالیت می کنند و ادامه فعالیت سامانه فوق در کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی در حال پیگیری است.

 

عملکرد مطلوب اداره کل پست استان در رهگیری مرسولات ارسال شده از طریق فضای مجازی و وب سایت های مربوطه و رشد چهار برابری مراسلات در استان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس گفت: پست در کشور به عنوان یکی از عوامل اثرگذار در کاهش تردد مردم، با شیوع کرونا نقش بسزایی داشت بطوری‌که با استقبال مردم از خریدهای غیرحضوری، آمار مرسولات پستی اینترنتی استان در ایام شیوع ویروس کرونا به طور چشمگیری افزایش یافت.

وی با اشاره به عدم توقف فعالیت‌های اداره پست در ایام شیوع کرونا و فعالیت شبانه روزی کارکنان اداره پست استان، گفت: کاهش فعالیت برخی مشاغل تولیدی، خدماتی و فرهنگی در اثر شیوع کرونا نه‌تنها موجب کاهش فعالیت‌های پستی نشد بلکه افزایش ترافیک خدمات پستی به خصوص خرید اینترنتی را به‌همراه داشت به گونه ای که شاهد رشد چهار برابری مرسولات پستی در سال جاری بودیم.

حمایت از کسب و کارهای نوپا از طریق طرح ایران نوآفرین و ایران کارفا

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس در رابطه با تسهیلات در نظر گرفته شده توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای کسب و کارهای نوپا، به بسته های حمایتی جهت کمک به مشاغل و کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: بسته های حمایتی در نظر گرفته شده از محل وام وجوه اداره شده و منابع داخلی وزارت هستند که کسب کارهای متضرر از شرایط پیش آمده با مراجعه به سایت های ایران نوآفرین و ایران کارفا به شرط تحقق شرایط و ضوابط مشخص شده از این تسهیلات بهره مند می شوند

.

رصد و کشف آسیب پذیری وب سایت های دستگاههای اجرایی استان توسط مراکز آپا

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس گفت: مراکز آپا در راستای ارتقای امنیت اطلاعات دستگاههای اجرایی فاقد زیرساخت حیاتی ایجاد شده است و این مراکز مدیریت رخداد های امنیتی فضای سایبری و اتخاذ اقدامات مناسب برای مقابله با آن هارا بر عهده دارند.

سهرابی با بیان اینکه مراکز آپا می توانند در راستای مقابله با رخدادهای فضای سایبری گام موثری بردارند، تصریح کرد: این مراکز تخصصی در سه حوزه فعالیت های امداد و واکنشی، فعالیت های پیشگیرانه و فعالیت های ارتقای سطح کیفیت امنیت فعالیت دارند.

وی افزود: حوزه فعالیت های امداد و واکنشی شامل رسیدگی فوری به حوادث فضای مجازی بر اساس درخواست سازمان ها، حوزه فعالیت های پیشگیرانه را شامل ارایه هشدارها، اعلانات، مخاطرات و ضعف های سامانه ها در سطح ملی و انتشار بسته های راهنما برای مقاوم سازی سامانه ها و حوزه ارتقا سطح کیفی امنیت را شامل ارایه کارگاه ها و آموزش های امنیت بر اساس نیاز فناوری های روز عنوان کرد.

وی مراکز آپا را واحد‌های همکار با مرکز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای) وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ذکر کرد و خواستار همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی برای استفاده از ظرفیت و پتانسیل های موجود در این مرکز شد.

استقرار تیم ها و فریلنسرها در کارخانه نوآوری شیراز

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس گفت: کارخانه نوآوری شیراز اواخر اردیبهشت‌ماه امسال با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری فعالیت خود را آغاز کرد و با بسیاری از شرکت‌ها قرارداد منعقد شده و شرکت‌ها مستقر شدند و در حال حاضر فعالیت کارخانه در حدی که تیم‌ها و شرکت‌ها بتوانند از زیرساخت استفاده کنند آغاز شده و هم اکنون 82 نفر در قالب 18 تیم و 3 فریلنسر در فضای کارخانه فعالیت می کنند.

وی تاکید کرد: حرکت اصلی  بعد از مرحله ای است که شرایط پایدارتر در خصوص شیوع ویروس کرونا برقرار شود و تیم های نوپا و  استارت آپ‌ها بتوانند در فضای اشتراکی حضور قاطعی داشته باشند.
سهرابی تصریح کرد: فضای کار اشتراکی به عنوان یکی از بخش‌های کارخانه‌ نوآوری، امکانی را فراهم می‌کند که افراد به عنوان محل کار و استقرار از آن استفاده کنند و در کنار گروه ها و افراد مختلف مشغول به فعالیت شوند که این امر موجب افزایش بهره‌وری نیز خواهد شد.

عنایت آله رحیمی استاندار فارس در  این جلسه با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در خصوص فضای مجازی و  اهمیت آن گفت: باید بتوانیم با اعتقاد و نیل به  ارزش  ها و منافع ملی، یک بستر سازی برای هدایت افکار عمومی کنیم.

 وی با تاکید بر لزوم جلوگیری از  موازی کاری و فعالیت های پراکنده در مدیریت فضای مجازی گفت: اقدامات خوب و قابل قبولی در این زمینه انجام گرفته اما پراکندگی و جزیره ای بودن برخی فعالیت ها نقص محسوب میشود که  رسالت این شورا ایجاب می کند تا از این اقدامات جزیره ای جلوگیری کند.

وی با اشاره به نزدیکی هفته دولت و لزوم بهره گیری از ظرفیت های فضای مجازی در معرفی خدمات دولت گفت: دولت پیشانی نظام است و به همین دلیل باید خدمات اثر گذار و ارزشی دولت به مردم  معرفی شود و امروزه تلاش دشمنان برای بی اعتبار کردن خدمات نظام است.



۲۳ اَمرداد ۱۳۹۹ ۱۵:۵۳
روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس |
تعداد بازدید: ۳۳۴

اظهارنظر

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید